Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Ποιος έχει λόγο στην αγάπη;

Ποιος έχει λόγο στην αγάπη; Ποιος έχει λόγο στη μόδα; Ποιος έδωσε το ροζ Video; O Έμο ή ο Θέμο; Ο Σωτήρης ή ο Θανάσης; Ποιος Θανάσης; Αυτός που γιορτάζει. Σαααάκηηηηηηη!

Ντένης ο Μ(π)ελάς

Ο Ντένης ο τρομερός κρύβεται πίσω από όλες τις ζαβολιές στον γείτονα κύριο Γουίλσον. Ο Ντένης ο Μελάς κρύβεται πίσω από το νέο καθημερινό στέκι της Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Π. Συνδίκα και Β. Όλγας. Οι μόνοι μπελάδες εντός του Bistro προκύπτουν από τη δυσκολία των πελατών να απομονώσουν 3-4 πιάτα από την εξαιρετική κουζίνα του. Οι μπελάδες του μαέστρου και πιανίστα Άκη Γούναρη σχετίζονται με την ισορροπία μεταξύ των ξένων με των ελληνικών τραγουδιών που θα ντύσουν τις θεματικές βραδιές «Ένα πιάνο, δυο φωνές». Στο ένα πιάνο και τη μία φωνή φυσικά ο συνεργάτης του μεσημεριανού της TV 100 «Καλό μεσημέρι» και παλαιότερα καλλιτεχνικός διευθυντής του Μύλου. Η δεύτερη, ιδιαίτερη φωνή ανήκει στην Χριστίνα Κεχαϊδου.

info: «Ένα πιάνο, δυο φωνές», Dennis Bi-stro, κάθε Παρασκευή και Σάββατο


Μοναξιά μου ΟΜΝΙΑ

Οι Αθηναίοι άλλαξαν χρονιά μαζί του στην Πλατεία Κοτζιά, στην πρωτοχρονιάτικη συναυλία με τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, ενώ οι Θεσσαλονικείς τον είδαν με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ στον τελικό του Φεστιβάλ Τραγουδιού, όταν μάθαμε όλοι τι «Αγάπη είναι». Αφού πέρασε τους πρώτους μήνες του χειμώνα στον Σταυρό του Νότου, μετακομίζει με τη «Γιορτή του χειμώνα», για τις Αλκυονίδες μέρες στη Θεσσαλονίκη. Τρία Παρασκευοσάββατα στην Αποθήκη του Μύλου, «Ταξιδεύοντας με άλλο ήχο», με «Όμνια» (ΟΛΑ), με «Τι δεν έμαθε ο Θεός», με τους 3 χρυσούς προσωπικούς του δίσκους, με έντονα ρυθμικούς ηλεκτρικούς ήχους αλλά και ακουστικά όργανα. Στιχουργικά τον βασανίζει η έλλειψη της «καθαρής ματιάς» και της δυνατότητας αποστασιοποίησης από την πλασματική πραγματικότητα που επιβάλλει η σύγχρονη κοινωνία και το lifestyle. «Αν θα μπορούσα, τον κόσμο να άλλαζα» τραγουδά ο Φίλιππος Πλιάτσικας. Θα τα αλλάξει όλα (ΟΜΝΙΑ) μαζί με τους MC Yinka, Λαμπρινή Καρακώστα και Ιωάννα Δριγκοπούλου.

info: Φίλιππος Πλιάτσικας, Αποθήκη Μύλου, 18 & 19/1


Η Σάρα, η Μάρα και το blues συναπάντημα

Θα ζήσουμε «μεγάλες στιγμές», την Κυριακή 20/1 στο Ξυλουργείο του Μύλου, όταν η Big Time Sarah, η βασίλισσα των Chicago blues θα μοιραστεί το πάλκο με τους δικούς μας διεθνείς Blues Wire και θα δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα με ρυθμούς ατόφιου και αυθόρμητου blues. Η εύσωμη κυρία των Blues με τη 40χρονη πορεία, με την αισθαντική φωνή και τα λικνίσματά της, συνεπαίρνει το κοινό, επιβεβαιώνοντας το χαρακτηρισμό «μιας από τις σημαντικότερες σύγχρονες performers». Έχει τραγουδήσει με τους σπουδαίους Willie Dixon, Little Brother Mont-gomery, Sunnyland Slim. Ο τελευταίος μάλιστα ήταν αυτός που της κόλλησε το παρατσούκλι «Big Time», εξαιτίας της φιλοδοξίας της για μεγάλη καριέρα και της ικανότητάς της να «τα λέει». Και θα τα πει: Big Lady sing the blues.

info: Big Time Sarah, Ξυλουργείο, 20/1


ΞεSkaστε

To ευρύ κοινό, πέραν των συνόρων της Τζαμάικα έμαθε τη reggae από το Bob Marley. Οι Root Souljah είναι το συ-γκρότημα που γνώρισε στο κοινό της Βουλγαρίας την roots reggae μουσική. Αν και σχεδόν μόλις δύο ετών, έχουν παίξει, εκτός από Βουλγαρία, σε Σκόπια και Σλοβενία και έχουν ήδη κυκλοφορήσει το ομώνυμο EP, «Root Souljah», ενώ δουλεύουν το πρώτο ολοκληρωμένο τους album. Οι 63 High ξεκίνησαν το 1997 στη Θεσσαλονίκη ως punk rock μπάντα όμως τα τελευταία χρόνια έχουν κατασταλάξει στη ska και την reggae. Εκτός από τους εκπροσώπους της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, το Ska Party που διοργανώνει η 1 Step For-ward έχει και visuals και dj set.

info: Ska Party: Root Souljah & 63 High, Ξυλουργείο Μύλου, Πα 18/1


Νυχτερινή Βάρδια

Ο Μίλτος Πασχαλίδης συναντά τον Χρήστο Θηβαίο, ενώ τα θηλυκά Μελίνα Κανά και Λιζέτα Καλημέρη έχουν ραντεβού με τον Ορφέα Περίδη. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «Χαΐνηδες» με τις «Βυθισμένες άγκυρες» μα-θαίνει στο σπουδαγμένο φιλόλογο, και παλαιότερο «Συνήθη ύποπτο» Χρήστο Θηβαίο, τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22/1 μερικές από τις «Κακές συνήθειές» του. Τις επόμενες δύο μέρες στη Βάρδια, ο Ορφέας Περίδης γράφει και τραγουδάει, ενώ η Μελίνα Κανά και η Λιζέτα Καλημέρη τραγουδούν και μαγεύουν το κοινό με τις ερμηνείες τους. Τρεις παλιοί κι αγαπημένοι φίλοι, τρεις καλλιτέχνες που εκπέμπουν το ίδιο συναίσθημα, παρουσιάζουν 23-24/1 & 29-30/1 στη Βάρδια ένα πρόγραμμα με τα καλύτερα τραγούδια από τη δισκογραφία τους.

info: Βάρδια : 21 & 22/1 Χρήστος Θηβαίος, Μίλτος Πασχαλίδης,

23 & 24/1 Μελίνα Κανά, Ορφέας Περίδης, Λιζέτα Καλημέρη


Σκίσε με ν’ αλλάξω ράφτη

Στις εκπτώσεις συνήθως ψωνίζεις τα συμπληρωματικά ρούχα που έχεις ανάγκη για την τρέχουσα εποχή. Ένα ζευγάρι μπότες, ένα πουλόβερ, ένα δερματινάκι. Οι έμποροι ξεπουλάν τα φετινά μοντέλα, μη μείνουν στοκ, γιατί του χρόνου θα ‘ναι άλλα τσι μοδός. Για να ξέρεις τι θα ψωνίσεις τις επόμενες σεζόν, για να είσαι στη μόδα και πριν από αυτήν, η εταιρία Fashion News S.A. σε συνεργασία με τη Helexpo διοργανώνουν για 5η χρονιά την έκθεση «Moda Salonica», στα μέσα προς τα τέλη του Γενάρη. Κορυφαίες εταιρίες, κατασκευαστές και εισαγωγείς παρουσιάζουν εκατοντάδες κολεξιόν για την «Άνοιξη - Καλοκαίρι 2008» σε γυναικεία, ανδρικά, unisex, casual, beach & resort wear, αξεσουάρ, faux bijoux και εξοπλισμό καταστημάτων. Ακόμα πάτε για ψώνια στο Λονδίνο και το Παρίσι;

info: Moda Salonica, Helexpo, 19 & 21/1


Εν τω σπηλαίω τίκτεται

Ο Σωτήρης, αφού τον διώχνουν από τη συζυγική φωλιά του, γυρίζει πίσω στη Σπηλιά του. Ο «Μέσος Έλληνας» γυρίζει δισεκατομμύρια χρόνια πίσω, για να βρει τις ρίζες του κακού, τις αιτίες γιατί το άρρεν δεν τα βρίσκει με το θήλυ. Στην όπισθεν διαδρομή του, ρωτάει τι είναι αυτό που κάνει ένα νομοταγή πολίτη, έναν σύντροφο αρνάκι, να μετατραπεί σε πλάσμα άγριο και πρωτόγονο και γιατί πρέπει η γυναίκα να έχει πάντα την τελευταία λέξη, κι ας κρατάει εκείνος το ρόπαλο. Δεν χρειάζονται συστάσεις για την κωμωδία του Rob Becker που είδαμε πριν από τα Χριστούγεννα στο Ράδιο Σίτυ από το θέατρο CORONET και το Theater Mogul. Τότε βέβαια μες στο σπήλαιο εκτός από τον Χριστόδουλο Στυλιανού ήταν και ο Γεράσιμος Γεννατάς. O ένας «Caveman» χτύπησε το κεφάλι του στο ρόπαλο κι έμεινε σπηλιά να αναρρώσει. Ο άλλος, ο Χριστόδουλος, κάνει πρεμιέρα/ψυχανάλυση την Παρασκευή 18/1.

info: «Caveman», Ράδιο Σίτυ, 18-27/1


Ένας αλλά λέων

Τα γκάλοπ δείχνουν πάντα την ίδια πρόθεση ψήφου. Το ίδιο πρόσωπο ως το καταλληλότερο για αρχηγό. Η πρωτοκαθεδρία του λιονταριού είναι αναμφισβήτητη στο βασίλειο της ζούγκλας. Ο μικρός λιονταροπρίγκιπας Simba εγκαταλείπει τη χώρα του, όταν νομίζει ότι αυτός φταίει για το θάνατο του Βασιλιά Mufasa. Kι αντί να γίνει αυτός ο νέος «Lion King», αφήνει το θρόνο στον κακό θείο Scar. Την ταινία που γύρισαν το 1994 τα studio Disney, διασκευάζει και παρουσιάζει κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο θέατρο Βίλκα το «Παιδικό Χοροθέατρο» της Μπέττυ Βυτινάρου που έχει κάνει και τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία πάνω στην βραβευμένη με Όσκαρ μουσική του Elton John. Hacuna Matata από τους 14 ταλαντούχους μαθητές και μαθήτριες των Σχολών Χορού της Μπέττυ Βυτινάρου και τους 6 επαγγελματίες χορευτές του Χοροθεάτρου «Παρουσίες».

info: «Lion King», Βίλκα, κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι


by βάσω μιδούχα

Δεν υπάρχουν σχόλια: