Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Χόρτον

Ένα από τα πιο αγαπημένα οικογενειακά βιβλία, μεταφέρεται στο σινεμά. Ο ήρωάς του, το ελεφαντάκι Χόρτον, είναι ήδη… 54 ετών!!!

Το 1954 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Horton hears a who», γραμμένο από τον Θίοντορ Σους Γκέισελ, που έγραφε με το ψευδώνυμο, Δρ. Σους. Tο 2003 ο παραγωγός Κρίστοφερ Μελεντάντρι προσέγγισε την σύζυγο του εκλιπόντος συγγραφέα, Όντρεϊ Γκέισελ, προτείνοντας ένα τρισδιάσταστο κινούμενο σχέδιο βασισμένο στο βιβλίο.
Επί της υποθέσεως, τώρα. Ο Χόρτον, είναι ένας ευφάνταστος ελέφαντας, ο οποίος κάποια μέρα ακούει μια κραυγή. Η κραυγή ερχόταν από ένα μικρό κύμα σκόνης που αιωρούνταν στον αέρα και ζητούσε βοήθεια! Έτσι ο Χόρτον, με την υποψία ότι ίσως υπάρχει ζωή κάπου εκεί επάνω, και παρά το γεγονός ότι όσοι τον περιβάλλουν πιστεύουν ότι έχει χάσει τα λογικά του, είναι αποφασισμένο να βοηθήσει. Λοιπόν, ας γνωρίσουμε τους χαρακτήρες της ταινίας.
Χόρτον: Κατοικεί στη ζούγκλα του Νουλ. Ένας ελέφαντας με αυτιά τόσο μεγάλα και δυνατά που μπορεί να ακούσει και τον παραμικρό θόρυβο! Είναι ο αγαπημένος δάσκαλος όλων κι έχει καρδιά μικρού παιδιού. Το ταλέντο του είναι ότι μπορεί να κάνει με τα αυτιά του καπέλο του μπέιζμπολ! Διασκεδάζει με το να σώζει μικροσκοπικούς κόσμους που ζουν πάνω σε κύματα σκόνης.
Δήμαρχος του Χούβιλ: Είναι πατέρας 97 παιδιών, μπορεί να μεταφέρει 97 ποτήρια νερό με τη μία και του αρέσει να περνά ωραίες στιγμές με την οικογένειά του.
Σάλι: Η σύζυγος του Δημάρχου, μητέρα 97 παιδιών με ταλέντο στην ταχυδακτυλουργία και λάτρης του ύπνου!
Δρ. Μαίρη Λου Λαρού: Επιστήμονας που μπορεί να βγάζει νόημα ακόμη και από τα πιο ακατανόητα πράγματα και η πιο κομψή απ' όλους στο Χούβιλ.
Μόρτον: Ένα μικρό μπλε ποντικάκι και ο καλύτερος φίλος του Χόρτον. Λατρεύει τα τεράστια, για το μπόϊ του, μπισκοτάκια!
Κανγκαρού: Μια υπερπροστατευτική μητέρα που νομίζει ότι τα ξέρει όλα και τρομάζει τα άλλα ζώα της ζούγκλας με το παγωμένο της βλέμμα.
Βλαντ: Κατοικεί σε μια τρομακτική σπηλιά κάτω από τη ζούγκλα του Νουλ. Είναι ένα καθαρματάκι, ένας Ρώσικος αετός που έχει ταλέντο... στην υποκριτική και του αρέσει να περνάει τον καιρό του στον αέρα, εξασκώντας το φρικτό του γέλιο!

info: ΧΟΡΤΟΝ
HORTON HEARS A WHO
Σκηνοθεσία: Τζίμι Χέιγουορντ και Στιβ Μαρτίνο. Φωνές: Τζιμ Κάρεϊ, Στιβ Καρέλ, Σεθ Ρόγκεν, Ντέιν Κουκ, Τζέιμι Πρέσλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: