Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008

Γιάννης Καρανταλής

Με την ενεργητικότητα και τη δημιουργική ανησυχία που τον διακρίνει, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ έχει δημιουργήσει έναν εκπαιδευτικό οργανισμό αξιώσεων με χιλιάδες αποφοίτους στην αγορά εργασίας

Βρίσκεστε στο τιμόνι μιας επιχείρησης που παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη σε ένα δύσκολο κομμάτι της αγοράς, αυτό της εκπαίδευσης. Ποιος είναι ο στόχος που έχετε θέσει;
Το Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ ιδρύθηκε το 1971 ως Σχολές Δέλτα. Από το 1990 λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη. Με περισσότερες από 40 ειδικότητες, 4000 ενεργούς σπουδαστές και 30.000 αποφοίτους έχει κερδίσει την αγορά της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Έχοντας επταετή εμπειρία στο τιμόνι του, το στοίχημα που βάζω με τον εαυτό μου είναι να μεγιστοποιήσω αυτά τα νούμερα.

Πώς μεταφράζεται το «Κρατικό Δίπλωμα»; Ποιες είναι οι προοπτικές που ανοίγει;
Το κρατικό δίπλωμα λαμβάνεται μετά από εξετάσεις πιστοποίησης και δίνει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ανάλογα με την ειδικότητα. Αποτελεί προσόν για κάλυψη θέσεων του δημόσιου τομέα και επιτρέπει την εισαγωγή σε προγράμματα Bachelor για όσους επιθυμούν περαιτέρω εξειδίκευση.

Πώς αντιμετωπίζετε τον ανταγωνισμό που υπάρχει στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης;
Δεν επαναπαυόμαστε! Κάνουμε συνεχείς επενδύσεις και φροντίζουμε τα εργαστήριά μας να θυμίζουν επαγγελματικούς και όχι εκπαιδευτικούς χώρους. Το μεγαλύτερο κομμάτι του κονδυλίου μας αναλώνεται σε νέους εξοπλισμούς και στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Επίσης, παρατηρούμε τις τάσεις της αγοράς και δημιουργούμε νέες ειδικότητες.

Ποιο είναι το σκεπτικό σας όσον αφορά στην εκπαίδευση;
Δεν αρκούμαστε στην εκπαίδευση αυτή καθ’ εαυτή, αλλά προσφέρουμε έναν σύγχρονο τρόπο ζωής. Το concept μας περιλαμβάνει σπουδές, κοινωνικές δραστηριότητες, εκδηλώσεις και διαρκή ενασχόληση με ό,τι αγαπάμε. Φροντίζουμε να δίνουμε ευκαιρίες στους νέους να αναπτύξουν τα ταλέντα τους. Σε τελική ανάλυση δημιουργούμε ολοκληρωμένους ανθρώπους, όχι απλώς ολοκληρωμένους επαγγελματίες.

Ποια είναι η συμβουλή σας προς τους γονείς που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση;
Το κόστος δεν πρέπει να λειτουργεί ως αποτρεπτικός παράγοντας όταν μιλάμε για το μέλλον ενός νέου. Γιατί το επάγγελμά του είναι αυτό που θα καθορίσει την κοινωνική του εξέλιξη. Εξάλλου, το κόστος δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό αν συνυπολογιστούν οι επιπλέον παροχές, όπως οι ξένες γλώσσες και η σεμιναριακή κατάρτιση στους Η/Υ.

Ποιο είναι το πιο απολαυστικό κομμάτι της δουλειάς σας;
Αισθάνομαι υπέροχα όταν συναντώ απόφοιτους που έχουν επιτύχει στο επάγγελμά τους και ζουν κάνοντας αυτό που αγαπούν. Δεν είναι τυχαίο πως στα 38 χρόνια της λειτουργίας μας έχουμε δημιουργήσει μια γενιά επαγγελματιών, που μας εμπιστεύεται το μέλλον των παιδιών τους, αλλά και αναπτύσσει επιχειρηματική δράση μαζί μας.

info:
Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ: Αθήνα: Ρεθύμνου 3 , T: 210 8225983
Θεσσαλονίκη: Ερμού 45,
T: 2310 226328, www.delta-iek.gr

by ντίνα σκαλούμπακα

Δεν υπάρχουν σχόλια: