Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Ας πέσουν οι μάσκες:

Samba De Janeiro, Mambo No. 5. Aυτό το mambo το brazileiro, Limbo limbo la la, lambada, La bamba, Gypsy Kings megamix, δισκογραφία του Ricky Martin, τα άπαντα των Boney M. Tα ποθείτε… σαν λεωφορείο, σαν «βενζινάδικο»!




Eπόμενη στάση, next stop… Πόθος
Πρώτη συνεργασία της Πέμυς Ζούνη με το Κρατικό Θέατρο Β.Ε., πρώτη και για το «Λεωφορείο ο Πόθος» για το ρεπερτόριο του Κ.Θ.Β.Ε. Ο Τένεση Ουίλλιαμς τοποθετεί τους ήρωές του, την Μπλανς (Πέμυ Ζούνη) και την αδελφή της Στέλλα Ντυμπουά (Ιωάννα Παγιατάκη), τον αλαζονικό Στάνλει Κοβάλσκι (Βασίλη Μπισμπίκη) και τον άγουρο και αναποφάσιστο Μιτς (Γιάννης Χαρίσης) στον υγρό αμερικανικό Νότο. «Δεν θέλω ρεαλισμό, θέλω μαγεία» λέει η Μπλανς Ντυμπουά. Ωστόσο, η διαδρομή της μέσα στο έργο αποκαλύπτει μια γυναίκα που έρχεται αντιμέτωπη με την αδυναμία της να ζει άλλο με αυταπάτες. Ένα σπουδαίο έργο για τα ψέματα που όλοι μας τελικά έχουμε ανάγκη για να θρέψουμε τις ανασφαλείς υπάρξεις μας. Το πρώτο δρομολόγιο του «Λεωφορείου» είναι την Παρασκευή 22/2, στις 21.30 με αφετηρία το Θέατρο της Ε.Μ.Σ. Ελεγκτής-σκηνοθέτης ο Αντώνης Καλογρίδης.
info: «Λεωφορείο ο Πόθος», Θέατρο Ε.Μ.Σ., από 22/2

It’s ΤGI Fridays I’m in love
Μετά την «ποθητή» θεατρική πρεμιέρα της Παρασκευής 22/2, ψάχνουμε ποιο λεωφορείο πάει στο Las Vegas. Η πρωτεύουσα του τζόγου είναι μόνον 4 στάσεις από το θέατρο της Ε.Μ.Σ. Κέντρο Ιστορίας, Διαγώνιος, Αγίας Σοφίας, Αριστοτέλους κατεβαίνεις. Εντός του TGI Friday’s της Πλ. Αριστοτέλους, που μόλις την προηγούμενη βραδιά έγινε ενός έτους, η ατμόσφαιρα θυμίζει φαντασμαγορικό lobby ενός καζίνου, όπου οι κοπέλες περνάνε ανάμεσα από τα μηχανάκια - φρουτάκια και τα τραπέζια με τις τσόχες και τις μάρκες και πουλάνε ακριβά πούρα ή σερβίρουν κοκτέιλ σαμπάνιας ή μαργαρίτες. Tην Friday 22/2, Viva Las Vegas, Viva Las Margueritas, Viva Las Crooners.
info: Las Vegas party, TGI Friday’s, Παρασκευή 22/2

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα
Μόνον τον ήχο. Δε θα την πληρώσει αυτός που παίζει τη μουσική. Δεν τα ’χουν μαζί του οι Βρετανοί Infadels. To «Murder that sound» έγινε αμέσως αγαπημένο ραδιοφωνικό κομμάτι, το λες και hit. It’s Οnly δύο από τα μέλη των Infadels που τολμούν, εκτός από το να ανεβούν με άνεση on stage, να παίξουν τραγούδια από το άλμπουμ τους «We’ re not the Infadels», να βρεθούν και πίσω από τα decks, διαλέγοντας electronica, rock και indie. Την Παρα-σκευή 22/2, στο It’s Only, o Matthew Clyma Gooderson (guitars) και ο Richie Vernon (keys) σερβίρουν σε έξυπνο περιτύλιγμα electro- rock, brit pop και indie punk funk. Οι σχιζοφρενείς «δολοφόνοι με το πριόνι» θα επιτεθούν μόνο στις μη εύηχες μελωδίες.
info: Infadels dj set, It’s Only, 22/2

Μας τα ’κανε τσουρέκια
Τον ήξερα ως ραδιοφωνικό παραγωγό. Τον γνώρισα ως συνεργάτη. Κάτσαμε μαζί πίσω από τα ίδια μικρόφωνα (88μισό) αλλά και μπροστά από τις ίδιες κάμερες (ΕΤ3). Κάθε μήνα περιμένω το «Παραλλαξιακό» editorial του. Ο φίλος, δημοσιογράφος, εκδότης Γιώργος Τούλας και… συγγραφέας; Την Παρα-σκευή 22/2, στις 20.00, στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, η κοινωνική οργάνωση υποστήριξης νέων «Άρσις» και οι Εκδόσεις «Επόμενος Σταθμός» παρουσιάζουν το βιβλίο του «Ο Τσου-ρέκης που τον έλεγαν Ελία». Στην παρουσίαση θα παίξουν οι Prefabri-cated Quartet.
info: Παρουσίαση βιβλίου Γ. Τούλα, Μ. Βυζαντινού Πολιτισμού, 22/2

Ο καθένας κατεργάρης στον (Σαλτιμ)πάγκο του
Κατάπιναν σπαθιά στα πανηγύρια. Έκαναν τους γελωτοποιούς, έκαναν κι υπαίθρια ταχυδακτυλουργικά. Αυτή είναι η ζωή των Σαλτιμπάγκων. Στην ανατρεπτική, κεφάτη παράσταση των Χαϊνηδων «Η κάθοδος των Σαλτιμπάγκων», μια παρέα, ένα μπουλούκι από μουσικούς, καραγκιοζοπαίχτες, σχοινοβάτες, ακροβάτες, χορευτές κι άλλους τσιρκολάνους σμίγουν Παρασκευή 22 και Σάβ-βατο 23/2 στο Principal. Μια παράσταση για να ακούσεις, να δεις, να χορέψεις, να εκτροχιαστείς. Για να κυριολεκτούμε, δύο παραστάσεις.
info: Χαϊνηδες, Principal, 22 & 23/2


Όλη η πόλη μια τσίκνα
Η φετινή αποκριάτικη γιορτή του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστο-τέλους, που από τη μέρα του Τελώνου και τη νύχτα του Φαρισαίου φέρει αποκριάτικο διάκοσμο, είναι αφιερωμένη στη νεολαία. Αγαπητοί περισσότερο στις νεανικές ηλικίες οι καλλιτέχνες της βραδιάς που έχει το κεντρικό σύνθημα που έχουμε εμπεδώσει «Όλη η πόλη μια Παρέα». Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 19.00 το απόγευμα με τους Emigre, τη σκυτάλη θα πάρει ο Μανώλης Ρασούλης, ενώ η γιορτή θα πιάσει φωτιά όταν στη σκηνή βγουν οι Μπλε και «Μαζί τους ο Θεός». Η βραδιά θα κλείσει με το συγκρότημα λάτιν μουσικής Ahora Asi γιατί Τσικνοπέμπτη χωρίς latin είναι σαν ρυζόγαλο χωρίς κανέλα, σαν μπακαλιάρο χωρίς σκορδαλιά, σαν την κολομπίνα χωρίς το πιερότο της. Τσικνοπέμπτη σημαίνει και Carnival Latin Fiesta στο Μύλο και «Καλά σαράντα» με την Ευρυδίκη, τον Δ. Κοργιαλά και τους Monie & Monie Conniente. Στην Κρήνη, στο Da Capo, o Nίκος Αβαγιανός, η Βάσω Πέτσου και ο πιανίστας Άγγελος Ποιμενίδης κατ’ εξαίρεσιν γίνονται μια παρέα και την Πέμπτη 28/2 και τραγουδάνε χωρίς μικρόφωνα για το Θεό Καρνάβαλο. Το κλασικό ραντεβού τους στο σαλονικιώτικο Da Capo είναι κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Ίδιες μέρες έχουν παράλληλη μουσική διαδρομή και οι Κατερίνα Γαρυφαλλάκη, Αντρέας Χαρίτος, Παναγιώτης Παυλίδης και Λά-ζαρος Πλιάμπας. Όμως κι αυτοί θα βρεθούν εκτάκτως και τσικνιστικώς απέναντι από τη Νομαρχία, στο gallery café «Παράλ-ληλος». Kατ’ εξαίρεσιν και κατ’ αποκοπήν, θα παραμείνουν εκτός από την Τετάρτη 27 και την Τσικνο-πέμπτη 28/2, στο art Cafe theatral «Πρώτο Πάτωμα» της Τσιμισκή, η Μα-ρία Φωτίου και ο Γιάννης Λεκόπουλος. Η μέρα και η τσίκνα απαιτεί ένα μουσικό ταξίδι από τη δισκογραφία τους, καθώς και αγαπημένες επιλογές από την έντεχνη ελληνική και διεθνή σκηνή. Η μεταμφίεσή σας θα είναι από τη διεθνή ή την ελληνική σκηνή; Θα ντυθείτε Θέμος ή Κάπτεν Σπάρροου; Beyonce ή Μπριζολέ; Εγώ λέω να ντυθώ Κούγιας. Λίγο ξεραμένο κέτσαπ στο πρόσωπο κι ένα τακούνι…
info: Εκδηλώσεις Τσικνοπέμπτης 28/2

Χέρια - και ρεβέρ - ψηλά
Θεατής της σύγχρονης τεχνολογίας θεωρεί πως είναι καλή, αλλά τονίζει πως «ποτέ δε θα λείψει ο πυρήνας που πάντα θα είναι ο άνθρωπος». Έδωσε το τραγούδι «Κουρσάρος» στον Παπακων-σταντίνου, το «Διαζύγιο» στην Άντζελα, την «Άσπρη αλεπού» στην Ελένη Δή-μου. Μπορεί να έχει περάσει καιρός που ο Λάκης Παπαδόπουλος σήκωσε για πρώτη φορά ψηλά τα ρεβέρ και την ηλεκτρική κιθάρα, αλλά η μουσική του είναι πάντα επίκαιρη. Μαζί του τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26/2 στη Βάρδια ο Γιάννης Γιοκαρίνης & οι «Χρονίρ».
info: Λάκης Παπαδόπουλος & Γιάννης Γιοκαρίνης, Βάρδια,25 & 26/2

Samba De Niro
Στα 80’ς η girlie μπάντα των Banana-rama τραγουδούσε «Robert De Niro’s waiting, talking Italian». Στα 00’ς οι De Niro φτιάχνουν ένα δυνατό ροκ πρόγραμμα με party διάθεση. Τους είδαμε στην «Γιορτή των Αγγέλων», σε κοινές εμφανίσεις με τους C:Real και τον Ζακ Στεφάνου, στα party ραδιοφωνικών σταθμών. Οι De Νiro δημιουργήθηκαν το 2005 έχοντας όλοι προηγουμένως ανεξάρτητες μουσικές καριέρες, ξεχωριστή δισκογραφία και πολυετείς συνεργασίες (Μπλε, Julie Massino, Xaxakes, Monnie & Monnie Conniente, Γ. Αγγελάκας και οι Επισκέπτες κ.ά.). Αυτό τον καιρό δουλεύουν υλικό για τον πρώτο τους δίσκο, που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2008. De Niro «is waiting», παίζοντας pop & rock, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στο Malt ‘n’ Jazz.
info: De Niro, Malt ‘n’ Jazz, 22/2

by βάσω μιδούχα

Δεν υπάρχουν σχόλια: