Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

Κόβεται το σεξ;

«Κόβεται το σεξ;» ρωτά η Θεοπούλα. «Όχι βέβαια» απαντά ο Καρυοθραύστης. Αλλά γίνεται με προφύλαξη. Την 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, στείλτε «Μήνυμα Ζωής». Για να μην κοπούν κι άλλα νήματα ζωής από αδιαφορία ή άγνοια

Κερνάω απόψε εγώ

Ο Φοίβος βάζει τον Θάνο Πετρέλη να λέει «Είμαι ακόμα ελεύθερος». Κι εκείνος γίνεται «Ελεύθερος» και… χρυσός. Η απονομή του χρυσού του δίσκου έγινε την Τετάρτη 28/12, στη Remvi. Στην πραγματικότητα, έχει κάνει πολιτικό γάμο, πρόσφατα και θρησκευτικό, έχει κάνει και μια κόρη. Επίσης είναι δεσμευμένος από τους επιχειρηματίες της Πύλης Αξιού, για εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη. Από την Παρασκευή 30/12 ο Θάνος Πετρέλης, από τους αγαπημένους σύγχρονους λαϊκούς τραγουδιστές, η Φανή Δρακοπούλου, νέα, επιτυχημένη, εντυπωσιακή παρουσία στο ελληνικό τραγούδι και η Λίτσα Διαμάντη, γνήσια λαϊκή φωνή με διαχρονική παρουσία στο χώρο του πενταγράμμου, θα μας χαρίσουν μέσα από μουσικές διαδρομές, βράδια αξέχαστα. Στη Θεσσαλονίκη θα κάνουν Χριστούγεννα οι Σταμάτης Γονίδης, Μαριάντα Πιερίδη, Χρήστος Πάζης. Πρεμιέρα την Παρασκευή 7/12 στο Odeon.

info: Θ. Πετρέλης, Λ. Διαμάντη, Φ. Δρακοπούλου, Πύλη Αξιού, από 30/11 Στ. Γονίδης, Μ. Πιερίδη, Χρ. Πάζης, Odeon, από 7/12


Έχεις μήνυμα … ζωής

Η μεγάλη ασθένεια με το μικρό όνομα δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικίες. Την Τρίτη 4/12, στην αίθουσα της Ε.Μ.Σ. «Δύο συνθέτες και δύο πιάνο» συμμετέχουν στην εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στα ορφανά, φορείς του AIDS. Τους συνθέτες Γιώργο Ανδρέου και Γιώργο Καζαντζή συνοδεύουν η Λιζέτα Καλημέρη και ο Κώστας Θωμαΐδης. Τα έσοδα θα διατεθούν στην οργάνωση «Ελληνική Δράση Αφρικής» για τη λειτουργία του σχολείου και ορφανοτροφείου για τα παιδιά-φορείς του AIDS στην Ακτή Ελεφαντοστού. Το Σάββατο 1/12 θα γίνουν αναφορές στο Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας, στους οροθετικούς για HIV, στους τρόπους μετάδοσης και προφύλαξης. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1/12), το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του ΑΠΘ, για 4η χρονιά καλεί τους Θεσσαλονικείς να γράψουν ένα «Μήνυμα ζωής» και να το στείλουν για εκφώνηση στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Πανόραμα 9,84» και «Σ’ αγαπώ 96,1» ή να το κρεμάσουν από τις 12.00 -15.00 στο «Δένδρο Ζωής» που θα «φυτρώσει» στην Πλατεία Αριστοτέλους.

info: Εκδηλώσεις για το AIDS:

Σάββατο 1/12-Πλ. Αριστοτέλους, Τρίτη 4/12-Ε.Μ.Σ.


Κόβεται το σεξ; Κόβεται ο Σέξπιρ;

Μετά την περσινή επιτυχία, η ομάδα «Νέμεση» επαναλαμβάνει για τρίτη χρονιά και για λίγες ακόμα παραστάσεις την κωμωδία «Σεξ ή Σέξπιρ; Ιδού η απορία» στο studio ΝΕΜΕΣΗ. Απαντήσεις σε καυτά σεξουαλικά ζητήματα δίνουν εκτός από την διάσημη Dr. Ruth και τον δικό μας Ασκητή, τα μέλη της ομάδας «Νέμεση», η σκηνοθέτιδα της παράστασης Τίνα Στεφανοπούλου, οι εθελοντές από το κοινό που συμμετέχουν χωρίς ταμπού στο group (sex) therapy που λαμβάνει χώρα στο θεατρικό σανίδι. Αφηγήσεις. Αντιπαραθέσεις. Συγκρίσεις. Αναμνήσεις. Φαντασιώσεις. Όνειρα. Αποκαλύψεις. Και έρχεται η ώρα της διάγνωσης. Και της θεραπείας. «Πρέπει να κόψετε τ….»

info: «Σεξ ή Σέξπιρ; Ιδού η απορία», studio ΝΕΜΕΣΗ, κάθε Σάββατο (21.30) & Κυριακή (19.30)


Μου σπας τα… καρύδια

Το Εθνικό Μπαλέτο της Όπερας της Σόφιας παρουσιάζει την χριστουγεννιάτικη ιστορία του «Καρυοθραύστη» με την υπέροχη μουσική του P. Ι. Tchaikovsky και την χορογραφία του G. Grigorovic, τις 2 πρώτες μέρες του Δεκέμβρη στο Μέγαρο. Συμμετέχουν 50 φημισμένοι χορευτές και πρίμα-μπαλαρίνες, που εναλλάσσουν τους ρόλους που υποδύονται σε κάθε μια από τις δύο παραστάσεις.

info: «Καρυοθραύστης», Μέγαρο Μουσικής, Σάββατο 1 & Kυριακή 2/12


«Κομσί» άγγελοι,

«κομσά» Χριστούγεννα

H φετινή «Γιορτή των Αγγέλων» που θα γίνει τη Δευτέρα 3/12, στις 19.00. Οι εκπρόσωποι της Κύπρου στη Eurovision, Ευρυδίκη και Δημήτρης Κοργιαλάς, θα μοιραστούν τη σκηνή που θα στηθεί ανάμεσα στo φωτισμένο καράβι και τη φάτνη των αλόγων, με τους C:Real, τους De Niro και τη χορωδία του Ι. Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. «Επίκίνδυνα σε θέλω», «Τα πιο μεγάλα σ’ αγαπώ», τα «προκαταρκτικά» κάλαντα του «Χριστός γεννάται σήμερον» και του «Last Christmas». «Κάθε μου σκέψη» θα είναι χριστουγεννιάτικη, όσο «Θα περιμένω» την Γιορτή των Αστεριών. «Άγια νύχτα σε προσμένει» την Κυριακή 2/12 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη». Αφιερωμένη στο έργο της Διεθνούς Αμνηστίας είναι η φετινή χριστουγεννιάτικη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Π.Ο.Δ. Καλαμαριάς.

info: «Χριστουγεννιάτικη Νύχτα»,

Δημ. Θέατρο Καλαμαριάς,

Κυριακή 2/12

«Γιορτή των Αγγέλων»,

Πλ. Αριστοτέλους, Δευτέρα 3/12

Τραγουδάτε στο… δωμάτιο;

Με 22 συμμετοχές από τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Αυστρία και την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», από τις 2-5/12 ο «17ος Διεθνής Διαγωνισμός Μουσικής Δωματίου», που διοργανώνει η ΔΕΘ Α.Ε.. Την Πέμπτη 6/12 θα δοθεί στον ίδιο χώρο η συναυλία των βραβευμένων καλλιτεχνών. Κάποιοι τραγουδάνε στο «δωμάτιο», άλλοι στο μπάνιο, κάποιοι άλλοι στη «Βάρδια», όπως η «Ευλαμπία», η Ξανθίππη Καραθανάση, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Χρήστος Νικολόπουλος. Έχει περάσει καιρός που ο Λάκης σήκωσε για πρώτη φορά τα ρεβέρ ψηλά αλλά η μουσική του είναι πάντα επίκαιρη. Με το φρόνημα υψηλόν, θα βρεθεί με τον Γιάννη Γιοκαρίνη, για ένα διήμερο (4-5/12) στη Βάρδια. Δύο «ακουστικά» διήμερα (3-4/12 & 10-11/12) ο «Κουρσάρος» Βασίλης Παπακωνσταντίνου κι ο Χρήστος Θηβαίος, με ένα πιάνο και μια κιθάρα, στην Αποθήκη του Μύλου.

info: «17ος Διεθν. Διαγωνισμός Μουσικής Δωματίου», Βελλίδειο, 1-2/12 Βασίλης Παπακωνσταντίνου & Χρήστος Θηβαίος,

Αποθήκη Μύλου, 3-4/12

Λάκης Παπαδόπουλος & Γιάννης Γιοκαρίνης, Βάρδια, 4-5/12


Show me the money

Το αναπτυξιακό και οικονομικό Forum «MoneyShow» θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hyatt υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Τις ίδιες μέρες (1-2/12) που οι εισηγητές του «MoneyShow» θα ψάχνουν τρόπους να αντιμετωπίσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση, ο οινοποιός Άγγελος Ιατρίδης και ο αμπελουργός Μάκης Μαυρίδης θα αναφέρουν στην επιστημονική ημερίδα -του «Χάρτη των Γεύσεων»- τις «επιπτώσεις των κλιματολογικών αλλαγών στην αμπελοκαλλιέργεια και το κρασί». Οι εραστές του κρασιού, του ροζέ, του Cabernet, του Merlot, του Vinsanto, συ-ρέουν άφθονοι για «κάθετη δοκιμή» προς τις Αποθήκες Γ και Δ στο λιμάνι, ενώ οι εραστές του κινηματογράφου, στο Γκαίτε, για το «7o festival Κινηματογραφικής Πνευματικής Αναζήτησης» (1-2/12)

info: 1-2/12 : «MoneyShow», «Χάρτης των Γεύσεων», «7o festival Κινηματογραφικής Πνευματικής Αναζήτησης»


Κρουαζιέρα θα σε πάω …

...στα «Koop Islands», κάπου ανάμεσα στα Σκανδιναβικά φιόρδ, τα παριζιάνικα cabaret, τα jazz club της Nέας Υόρκης και την εξωτική Καραϊβική. Οικοδεσπότες, ξεναγοί οι Σουηδοί Magnus Zin-gmark και Oscar Simonsson. Το δίδυμο με τα εκκεντρικά outfit αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην ηλεκτρονική και την easy listening, την bossa nova και τη new jazz lounge. Το «My Summer Sun», από το 2ο τους άλμπουμ «Waltz for Koop» με τα αιθέρια φωνητικά της Yukimi Nagamo, το έχω για αφύπνιση. Την Κυριακή 2/12 με καλούν οι Κοοp και ο Cayetano.

info: Koop & Cayetano, Principal, Κυριακή 2/12



by βάσω μιδούχα

Δεν υπάρχουν σχόλια: